БГНЕСЮжна Корея отчете рекордните 3292 нови случая на COVID-19, съобщи Корейската

...
БГНЕСЮжна Корея отчете рекордните 3292 нови случая на COVID-19, съобщи Корейската
Коментари Харесай

Южна Корея отчете рекордните 3292 новозаразени

БГНЕСЮжна Корея регистрира рекордните 3292 нови случая на COVID-19, заяви Корейската организация за надзор и предварителна защита на болесттите (KDCA). Това се случва,  до момента в който страната минава към първата фаза на своя " живот с COVID-19 " с разхлабени ограничавания, съобщи " Ройтерс ".

Длъжностни лица и експерти прогнозираха растеж на случаите, откакто доста ограничения за обществено разграничаване бяха отстранени по-рано този месец, откакто страната надмина задачата си да имунизира 70% от своите 52 милиона души. Повече от 78,5% към този момент са изцяло имунизирани, като измежду тях повече от 90% са пълнолетни лица.

Увеличаването на по-тежките случаи се дължи и на отслабващите резултати на имунизациите против ковид, предоставени на уязвими групи като възрастните хора по-рано в процеса, което води до увеличение на неочакваните инфекции.

Към четвъртък са регистрирани 506 тежки случая, малко по-ниски от рекордните 522, обявени ден преди този момент. За да се смекчи този скок, от KDCA обявиха в сряда, че е решено да се редуцира интервалът на дозиране за бустерни ваксини за хора на 60 или повече години и тези, които живеят или работят в старешки домове и други уязвими съоръжения до четири месеца.

Болничните кревати се запълват бързо в по-голямата част на Сеул, като към сряда остават налични само към 30% от отделенията за интензивно лекуване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР